İsrail medyası: Nasrullah söylediklerinde ciddi

img
İsrail medyası: Nasrullah söylediklerinde ciddi YDH

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın pazar günkü konuşması İsrail medyasında haber ve analizlere konu oldu.




YDH- Nasrullah'ı, "savaşın önemli bir aşaması olan psikolojik savaşta çok yetenekli" olarak niteleyen İsrail medyası, tüm İsraillilerin Seyyid Nasrallah'ın konuşmalarını ciddiye aldığına dikkat çekti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın, İsrail rejiminin terörüyle hayatını kaybeden Hizbullah komutanlarından Visam Hasan Tavil’i anma programı çerçevesinde yaptığı konuşmaya değinen İsrail medyası, Nasrullah'ın Gazze savaşının başladığı günden bu güne yaptığı dördüncü konuşmasında da "büyük cesaret gösterdiğini ve mesajlarının değişmediğini" söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri'nin "sadece sahada değil, psikolojik savaşta da savaşın önemli bir parçası" olduğunu açıklayan İsrail medyası, Nasrullah'ın konuşmalarında, İsrail'de olup bitenlerden hem kamuoyu hem de savaş ve esirler açısından iyi faydalandığını da vurguladı.

Hasan Nasrullah için, "İsrail'deki tüm diyalogları ve tartışmaları dinliyor, televizyonları ve analistleri yakından izliyor" diyen İsrail medyası, İsrail kamuoyunun onun söylediklerini dikkate aldığını ve kendileri hakkında söylediklerinin “şok edici” olduğunu bildirdi.

İsrail medyası ayrıca "Nasrallah'ın ne dediğini anlamayanlar, o şu sözüne baksın: İsrail topyekûn bir savaşa girmek isterse ekonomik olarak çökecektir."

Söz konusu medya, İsrail'in şu anda Gazze'deki savaşın ekonomik maliyetini ödediğini ve Hizbullah'la bir başka büyük ve uzun süreli savaşı göze alamayacağını da belirtti.

Daha önce Celile Tümeni'nin komutanlığını yapan ve 1999 yılına kadar Güney Lübnan'daki İsrail güçlerinden sorumlu olan eski İsrailli general Effi Eitam da İsrail'in Kan adlı televizyon kanalına verdiği demeçte Hizbullah ile savaşın "aktif bir ikinci cephe" olduğunu söyledi.

Seyyid Nasrullah'ın pazar günü yaptığı açıklamada Hizbullah'ın, Hamas'ı desteklediğini ve savaştan korkmadığını söylediğini hatırlatan Eitam, Gazze'de İsrail ordusunun başına gelenlerin, Nasrallah'a savaşın duracağı ve İsrail hükümetinin çökeceği umudunu verdiğini dile getirdi.

Eski İsrailli general, Hizbullah liderinin "söylediklerinde ciddi olduğunu ve bunları uyguladığını" vurgulayarak, Nasrullah’ı ciddiye almanın gerekliliğine işaret etti.

Benzer şekilde, İsrail'in Kan adlı televizyon kanalının stratejik danışmanı ve kriz direktörü de İsraillilerin "Nasrallah'ı dikkatle dinlemeleri gerektiğini" vurgulayarak, Hizbullah liderinin, İsraillilerin iç politika ve iç anlaşmazlıklarla meşgul olduğunu ve bunun Direniş'e büyük bir zafer getireceğini bildiğini söyledi.

İsrailli danışman sözlerinin sonunda şu ifadelere yer verdi: "Şu anda iç siyasetle uğraşan herkes, hükümeti ve orduyu kınayan herkes durmalı, çünkü onlar [Hizbullah] bizi izliyor."