Japonya'nın en büyük nakliye şirketi Kızıldeniz'den çekildi

img
Japonya'nın en büyük nakliye şirketi Kızıldeniz'den çekildi YDH

Japonya'nın en büyük nakliye şirketi olan Nippon Yusen, Kızıldeniz'den tüm geçişleri geçici süreliğine durdurduklarını açıkladı.




YDH- Japonya'nın ciro açısından en büyük nakliye şirketi olan Nippon Yusen’in sözcüsü bir açıklama yaparak, salı gününden itibaren Kızıldeniz’deki tüm nakliye faaliyetlerini askıya aldıklarını duyurdu.

NYK Line olarak da bilinen bu şirket, Kızıldeniz yakınlarında seyahat eden gemilerinden de güvenli sularda beklemelerini istedi. Şirketin bu gemilerin rotasını değiştirmeyi düşündüğü aktarıldı.

Söz konusu şirket, ABD ve İngiltere'nin Yemen kuvvetlerine yönelik hava saldırılarının başlamasının ardından ABD koalisyonunun bölgeden uzak durulması ‘tavsiyesi’ üzerine bu önemli deniz koridorundan geçişi durduran son nakliye şirketi oldu.

İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik savaşının başlamasıyla birlikte Yemen Silahlı Kuvvetleri bir açıklama yaparak, Kızıldeniz'de İsrail'e ait, İsrail bayrağı taşıyan veya İsrail'e bağlı gemilere saldıracağını duyurmuştu.

Bununla birlikte Yemen ordusu, İsrail’e yük götürmeyen gemilerin Bab el-Mendeb Boğazı ve Kızıldeniz’den sorunsuz şekilde geçebileceğini açıklamıştı.



Makaleler

Güncel