New York Times: Yemen eylemlerinde bağımsız

img
New York Times: Yemen eylemlerinde bağımsız YDH

New York Times'da yayımlanan habere göre, ABD istihbarat teşkilatları Yemen'deki Ensarullah hareketini “İran'dan emir almayan bağımsız bir hareket” olarak tanımladı.




YDH- New York Times’a konuşan ismi açıklanmayan bazı ABD’li yetkililere göre Amerikan istihbarat teşkilatları, Ensarullah’ın bağımsız bir örgüt olduğuna ve günlük operasyonlarını, İran’ın dikte etmediğine inanıyor.

NYT ayrıca, Yemen’in İsrail gemilerini hedef aldığı Kızıldeniz'deki son saldırılara ilişkin emirlerin, üst düzey İranlı liderlerden geldiğini doğrulayacak herhangi bir kanıtın olmadığını itiraf etti.

Ancak Beyaz Saray, Tahran'ın, Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Ensarullah’a silah sağladığına dair kanıtlara sahip olduğunu iddia ediyor.

NYT’de yer alan raporun devamında, Ensarullah’ın hakim olduğu Sana’daki silah üretimine dikkat çekildi. Raporda “Görünen o ki, Husiler Çin'den ve diğer tedarikçilerden alınan parçalardan bir araya getirilen insansız hava araçları da dahil olmak üzere kendi silahlarının çoğunu yapabiliyor” ifadesi kullanıldı.

Batı medyası uzun süredir Ensarullah'ı İran İslam Cumhuriyeti'nden talimat alan “bir vekil grup” olarak nitelendiriyor.



Makaleler

Güncel