Sudan: İran ile diplomatik ilişkileri sürdürmeye hazırız

img
Sudan: İran ile diplomatik ilişkileri sürdürmeye hazırız YDH

Sudan Dışişleri Bakan Vekili Ali Sadık Ali, 2015'te diplomatik ilişkileri kesen ülkesinin İran ile yeni bir sayfa açmaya hazır olduğu mesajını verdi.




YDH - Sudan Dışişleri Bakan Vekili Ali Sadık Ali, ülkesinin 2015 yılında İran ile diplomatik ilişkileri kesmesinin asıl niyetleri olmadığını ve Tahran ile ilişkileri yeniden başlatmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bakan, dün Uganda'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi çerçevesinde İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir ile bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, iki ülkenin Gazze Şeridi'nde yaşanan Siyonist vahşet karşısındaki ortak tutumlarını ve mazlum Filistin halkına verdikleri desteği vurguladı.

Muhbir, ayrıca Sudan'da son dönemde yaşanan huzursuzluk ve çatışmalardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek bunun Siyonist işgalci rejim de dahil dış müdahalelerin bir sonucu olduğunu söyledi ve İran'ın Sudan halkına ve ülkenin seçilmiş hükümetine verdiği desteğin altını çizdi.

Bu arada Bakan Ali, Siyonist rejimin Sudan'daki olaylara verdiği desteğin temel nedeninin ülke hükümetinin rejimle ilişkileri normalleştirmeyi kabul etmemesi olduğunu dile getirdi.

Filistin davasını desteklemenin Sudan'ın temel tutumlarından biri olduğunu kaydeden Ali, ülkesinin Gazze'deki krizin sona erdirilmesi için gösterdiği çabalara dikkat çekti.