Kassam'dan İsraillilere mesaj: Zaman daralıyor
İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki İsrailli esirlerin ailelerine bir mesaj göndererek, çocuklarının akıbeti konusunda uyarıda bulundu ve "zamanın daraldığını" vurguladı.
YDH- Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrailli esir ailelerine bir mesaj daha yolladı. el-Kassam’ın, yakınlarını bekleyen İsraillilere verdiği kısa ve net mesajın içeriği şu şekilde idi: "Esir ailelerine: Çocuklarınızı tabutta mı yoksa canlı mı istiyorsunuz, seçim sizin?"
el-Kassam'ın mesajının, İsrailli esir ailelerinin 19 Ocak Cuma günü Başbakan Benjamin Netanyahu'nun evinin önünde çadır kurması ve geceyi "acil anlaşma" sloganıyla geçirmesi sonrası yayınlanması ise dikkat çekti.
İsrailli esir ailelerinin protestoları özellikle Gazze'ye karşı savaşın 70. gününden sonra yoğunlaştı. Başkent Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi'nde toplanan protestocular birkaç defa da İsrail Savunma Bakanlığı önünde gösteriler düzenlediler.
el-Kassam Tugayları, İsrailli esirlerin ailelerine gönderdikleri mesajın bir başka bölümünde "hükümetiniz yalan söylüyor" diyerek, Netanyahu'nun zaman kazanmak ve iktidarını korumak için savaşı sürdürme konusundaki ısrarı hakkında bir uyarıda bulundu.
İlgili Haberler
Barak: Netanyahu aptal adımlarıyla müttefiklerimizin kaygısını hiçe sa…
20 Ağustos 2026
Reuters: HTŞ bakanı saldırıdan günler önce MOSSAD ile görüştü
19 Ağustos 2026
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
