Hizbullah’tan kara operasyonuna hazırlanan İsrail birliğine darbe
Hizbullah, kara operasyonu için Lübnan’ın güneyine girmeye çalışan bir İsrail birliğini etkisiz hale getirdi.
YDH- Hizbullah’ın Savaş Enformasyon Merkezi resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail birliğinin sınırdaki Zarit kışlasından Lübnan’a girmeye çalıştığı bildirildi.
Hizbullah Savaş Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:
“Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımızı ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek amacıyla İslami Direniş Mücahitleri, 22 Ocak 2024 Pazar günü gece yarısı (12:00) Zarit kışlasını füzelerle vurdu.”
Hizbullah’tan yapılan açıklamada füzelerle vurulan Zarit kışlası yakınındaki İsrail birliklerinin Lübnan topraklarına karadan bir saldırı düzenlemeye hazırlandığı ve Hizbullah’ın operasyonu sonucu çok sayıda İsrail askerinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Hizbullah, 8 Ekim’den beri Gazze’ye destek için Lübnan sınırındaki İsrail hedeflerini vururken İsrail de Lübnan’ın güneyini havadan bombalıyordu.
İsrail ordusu, Hizbullah tarafından engellenen bu operasyon girişimiyle ilk defa Lübnan’a karadan girme teşebbüsünde bulundu.

İlgili Haberler
El-Hatib'den ABD'ye: 'İsrail çekilsin, sonra silahları konuşalım'
08 Eylül 2026 22:52
Lübnan Ordusu: İsrail kontrolünden çıkan tüm bölgelerde konuşlandık
08 Eylül 2026 21:08
İsrail'in Hizbullah'a karşı savaşta en büyük yardımcısı Lübnan hükümet…
08 Eylül 2026 08:44
Türkiye'den HTŞ ile Hizbullah arasında arabuluculuk hamlesi
08 Eylül 2026 08:35
