Kızıldeniz'deki operasyonlar Almanya'nın kimya sektörünü vurdu

img
Kızıldeniz'deki operasyonlar Almanya'nın kimya sektörünü vurdu YDH

Alman kimya sektörü, Yemen direnişinin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik operasyonları nedeniyle hammadde tedarikinde yaşanan gecikmelerle beraber darboğaza girdi.




Avrupa Birliği'nin (AB) en büyüğü olan Alman kimya sektörü, Ensarullah'ın Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki operasyonları nedeniyle hammadde tedarikinde yaşanan gecikmelerden dolayı zorluklar yaşıyor.

Reuters'ın haberine göre Alman sanayi kuruluşu VCI'nin baş ekonomi uzmanı Henrik Meinke, yaptığı açıklamada "Bu olumsuz etki özellikle ince ve özel kimyasallar konusunda uzmanlaşmış orta ölçekli şirketler segmentinde göze çarpıyor," dedi.

Meinke, Alman kimya şirketlerinin hammaddeyi ağırlıklı olarak Asya'dan satın aldığını da sözlerine ekledi.

Halihazırda Kızıldeniz üzerinden yapılan taşımacılık azaldı ve bu da gecikmelere neden oluyor. Ayrıca güzergahlardaki değişiklik nedeniyle hammadde fiyatlarında da artış yaşanıyor.

Gechem GmbH & Co KG CEO'su Martina Nighswonger, ajansa verdiği demeçte, taşımacılık krizinin olumsuz etkilerinin 'en azından 2024 yılının ilk yarısına kadar' devam edebileceğini belirtti.

Daha önce Yemen direnişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırım saldırıları nedeniyle İsrail'e destek veren ülkelere ait gemilerin Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı sularından geçmesine izin vermeyeceğini bildirmişti.