İsrail medyası: Savaşın en zor günü

img
İsrail medyası: Savaşın en zor günü YDH

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde 21 askerin daha öldüğünü bildirirken, İsrail medyası kayıpların çok daha fazla olduğunu iddia etti.




YDH- İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyinde 21 askerin daha öldüğünü bildirdi. Ancak İsrail medyası Han Yunus'taki kaybın daha fazla olduğunu iddia etti. Medya çatışmaları "çok zor" olarak nitelendirdi.

İsrail askerlerinin kuşatıldığı bölgeden bildiren Walla haber sitesi durumu şöyle anlatılıyor: "Savaşın en zor günlerinden biri, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'ta dün yaşanan yoğun çatışmalardı."

İsrail ordusunun 21 askerin öldüğünü bildiren bugünkü açıklaması, İsrail Yardım ve Kurtarma Birimi sözcüsünün Han Yunus'ta 22 İsraillinin öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirmesinin ardından geldi.

Han Yunus'ta son iki haftadan bu yana İsrail ordusu ile direniş güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı gelen haber arasında. Filistinli kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin merkezine ve doğusuna ağır saldırılar düzenlediğini duyurdu.

İsrail topçusunun, evleri hedef almanın yanı sıra dünden beri Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi’nin çevresini de bombaladığı bildirildi. Bunun da Filistinli direnişçiler ile İsrail ordusu arasında şiddetli çatışmalara yol açtığı aktarılıyor.

İsrail ordusu ilk başta sadece 10 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Ancak İsrail medyası, Han Yunus'ta iki binanın bombalanması ve üçüncü bir binanın çökmesi sonucu yaklaşık 20 subay ve askerin öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Ordunun 10 askerin ölümüyle ilgili açıklamasının ardından İsrail Ordu Radyosu, açıklanan ölü subay ve asker sayısının kesin olmadığını, çocuklarının ölümüyle ilgili daha fazla aileye bilgi verileceğini bildirdi.