İsrailli esirlerin yakınları Knesset'i bastı

img
İsrailli esirlerin yakınları Knesset'i bastı YDH

Filistin direnişinin elinde tuttuğu İsrailli esirlerin aile üyeleri ve yakınları, dün Knesset'in Maliye Komisyonu toplantısını yarıda kesti.




YDH - Filistin direnişinin elinde tuttuğu İsrailli esirlerin aile üyeleri ve yakınları, dün Knesset (İsrail parlamentosu) binasını basarak Maliye Komisyonu toplantısını yarıda kesti. Aileler, yakınlarının serbest bırakılması için daha fazla çaba gösterilmesini talep etti.

Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre binayı yaklaşık 20 kişi bastı. Bir kadının elinde Gazze Şeridi'nde tutulan üç aile üyesinin resimleri vardı. Protestocuların pankartlarında "Onlar orada ölürken siz burada oturmayacaksınız," yazısı dikkat çekti.

Aileler, esirlerin bir an önce serbest bırakılması ve kararlı adımlar atılması çağrısında bulundu. 

Habere göre protestoculardan biri Maliye Komisyonu Başkanı Moşe Gafni'ye "Kendi çıkarlarınız için hükümeti bozdunuz ama rehinelerin iadesini bozamazsınız," dedi. Olayın ardından Gafni toplantıyı sonlandırdı.

Olayda herhangi bir arbede ya da polis müdahalesi yaşanmadı.

Son rakamlara göre Gazze Şeridi'nde 132 kişi esir tutuluyor. Kasım 2023 sonunda bir hafta süren ateşkes sırasında 108 rehine serbest bırakılmıştı. İsrail tarafına göre savaşın başından bu yana en az 27 esir öldürüldü.