Ensarullah: ABD ve İngiltere, gemilerini Kızıldeniz’den çeksin

img
Ensarullah: ABD ve İngiltere, gemilerini Kızıldeniz’den çeksin YDH

Yemen Ensarullah Hareketi, Amerika ve İngiltere’nin saldırılarını önemli görmediğini belirterek bu ülkelerin gemilerini Kızıldeniz’den çekmesi gerektiğini vurguladı.




YDH- Yemen Ensarullah Hareketi liderlerinden Muhammed Ali el-Husi, Amerika ve İngiltere’nin Gazze’de soykırım yapan İsrail’in çıkarlarını savunmak için Kızıldeniz’de bulunduğunu söyledi.

Amerika ve İngiltere’ye seslenen Muhammed Ali el-Husi, “Siz cinayetleri savunuyorsunuz, biz insanlığı savunuyoruz. Siz katilleri savunuyorsunuz, biz ise öldürmelerin sona ermesini savunuyoruz. Bizim seçimimiz insani değerler, sizin seçiminiz ise öldürme ve yok etme” dedi.

Aksa Tufanı adıyla düzenlenen yürüyüşte konuşma yapan Muhammed Ali el-Husi, sözlerine şöyle devam etti:

“Sizin saldırılarınıza hiç önem vermiyoruz. Bunlar bizim tavrımızda hiçbir değişikliğe yol açmayacak. Amerika ve İngiltere bizim düşmanımızdır. Amerika’ya şunu söylüyoruz: Sen teröristsin, bize karşı işlediğin cinayetleri unutmayacağız.

Amerika şunu bilsin ki bizi öldürmek ve yok etmek için gönderdiği uçaklar ve savaş gemileri bizi korkutmayacak. Yemen halkına karşı gönderilecek her gemi batırılacak. Amerika ve İngiltere’nin tehditlerinin teslim olmayı kabul etmeyen ve şehitliğe aşık olan bir millete hiçbir etkisi olmayacak. Amerika ve İngiltere doğru bir şey yapmak istiyorsa Netanyahu’ya Gazze’ye saldırmayı ve ablukayı bitirmesini söylesin."