Kızıldeniz'deki operasyonlar nakliye maliyetlerini yüzde 300 artırdı

img
Kızıldeniz'deki operasyonlar nakliye maliyetlerini yüzde 300 artırdı YDH

İspanyol sigorta şirketi Credito y Caucion, Ensarullah'ın Kızıldeniz'deki operasyonlarının şimdiden nakliye maliyetlerinde yüzde 300'lük bir artışa neden olduğunu duyurdu.




YDH - İspanyol sigorta şirketi Credito y Caucion, Yemen direnişinin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki operasyonlarının 'küresel ticaret için yeni bir tehdit' olduğunu ve şimdiden nakliye maliyetlerinde yüzde 300'lük bir artışa yol açtığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Kızıldeniz'de konteyner gemilerine düzenlenen operasyonların nakliye maliyetlerini yüzde 300 artırdığı ve enflasyonist riskleri şiddetlendirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu artış, ticari gemilerin çatışma bölgesinden kaçınmak için daha uzun ve daha pahalı rotalar seçmek zorunda kalmasından ve daha yüksek sigorta maliyetlerine maruz kalmasından kaynaklanıyor," değerlendirmesi yer aldı.

Bunun yanı sıra açıklamada, çoğu ekonomistin durumun en azından kısa vadede devam etmesini beklediğini, ancak kriz ne kadar uzun sürerse 'sonuçların o kadar ağır olacağı' yorumunda bulunuldu.

Tüm konteyner trafiğinin yaklaşık yüzde 30'unun Asya-Pasifik bölgesinden Avrupa'ya yük taşımacılığı için en önemli kanal olan Kızıldeniz'den geçtiğini anımsatan şirket, "Kızıldeniz rotasının fiilen kapatılması uluslararası nakliye kapasitesini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabilir," diye kaydetti.