ABD, Ensarullah karşısında çaresiz

img
ABD, Ensarullah karşısında çaresiz YDH

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, bir Amerikan savaş gemisini vurduklarını ve iki Amerikan ticari gemisini de kaçmak zorunda bıraktıklarını söyledi.




YDH- Sanaa merkezli Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, ülke ordusunun Aden Körfezi ve Bab el-Mendeb'de bir dizi Amerikan destroyeri ve savaş gemisiyle çatıştığını söyledi.

Yahya Seri, yaptığı açıklamada çıkan çatışmada Amerikan savaş gemisinin bir dizi balistik füze ile doğrudan vurulduğunu ve iki Amerikan ticari gemisinin de kaçmak zorunda kaldığını bildirdi.

Çatışmanın 2 saat sürdüğünü belirten Yahya Sari, Gazze işgali bitene ve bu bölgedeki abluka kaldırılana kadar İsrail gemilerinin işgal altındaki Filistin limanlarına hareketini engelleyeceklerini açıkladı. 

Yahya Seri’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bugün Aden Körfezi ve Bab el-Mendeb'de, iki Amerikan ticari gemisini koruyan bir dizi Amerikan destroyeri ve savaş gemisiyle çatışma meydana geldi. Çatışmanın sonucunda, bir Amerikan savaş gemisi doğrudan vuruldu. İki Amerikan ticari gemisi ise geri dönmeye zorlandı.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü açıklamasına şöyle devam etti: "Savaş gemilerinin engelleme çabalarına rağmen birçok balistik füzemiz hedeflerine ulaştı. İki saatten fazla süren çatışmada Yemen silahlı kuvvetleri çok sayıda balistik füze kullandı.”

“Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik saldırganlık sona erinceye ve abluka kaldırılıncaya kadar, Kızıldeniz ve Arap Denizi'nde İsrail gemilerinin ve işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin seyrüseferini engelleme konusundaki kararlılığını sürdürmektedir.” diyen Yahya Seri, açıklamasını şu şekilde bildirdi:

"Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz ve Arap Denizi’nde tüm düşman Amerikan ve İngiliz hedeflerini hedef alarak, ülkemizin, halkımızın ve milletimizin meşru savunması çerçevesinde gerekli tüm askeri tedbirleri alacağını vurgulamaktadır."