İsrail ordusu yaralı sayısını açıkladı

img
İsrail ordusu yaralı sayısını açıkladı YDH

İsrail ordusu bu sabah bir açıklama yaparak, son 24 saatte 38 askerinin yaralandığını duyurdu.




YDH- İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze savaşının başlangıcından bu yana yaralı asker sayısı hakkında bilgiler verdi.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Yaralı subay ve askerlerimizin sayısı, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 2 bin 748'e, kara saldırısının başlamasından bu yana ise 1 bin 258'e çıktı."

Açıklamanın bir başka bölümünde ise "Halen hastanelerde 396 subay ve askerin tedavisinin sürdüğü, bunlardan 38'inin ise durumunun ağır olduğu" belirtildi.

İsrail ordusu bugün yaptığı başka bir açıklamayla da Gazze Şeridi'nin güneyinde yaşanan çatışmalarda Gafati Tugayı'na bağlı bir subayın öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail medyasında çıkan haberlere göre, dün Gazze Şeridi'nin güneyinde öldürülen Givati Tugayı'nda görevli subay, Tel Aviv'de yaşayan 36 yaşındaki Binbaşı “Eliran Yeiger.”

Gazze savaşı tüm yoğunluğu ile devam ederken el-Aksa Şehitleri Taburları bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan çeşitli bölgelerde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiklerini duyurdu.

Han Yunus'un batısındaki İsrail askerlerine ve askeri teçhizatına yönelik Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri tarafından roket ve havan saldırılarının gerçekleştirildiğini bildiren Filistin medyası da İsrail ordusunun kayıplarının olduğunu aktardı.