İsrailli eski üst düzey yetkililerden Netanyahu'ya istifa çağrısı

img
İsrailli eski üst düzey yetkililerden Netanyahu'ya istifa çağrısı YDH

İsrail'de 40'tan fazla önde gelen isim, Başbakan Netanyahu'nun istifası talebiyle Cumhurbaşkanı ve Knesset Başkanına mektup gönderdi.




YDH- 40'tan fazla eski üst düzey İsrailli ulusal güvenlik yetkilisi, tanınmış akademisyen ve önde gelen iş insanı, İsrail Cumhurbaşkanı ve Knesset Başkanına mektup göndererek Binyamin Netanyahu'nun başbakanlık görevinden alınmasını talep etti.

CNN'in haberine göre mektubun yazarları, mevcut Netanyahu'nun İsrail açısından 'varoluşsal bir tehdit' oluşturduğunu belirtti.

Çağrı, İsrail'in dış ve iç güvenlik teşkilatlarının dört eski başkanı, ordunun iki eski genelkurmay başkanı ve üç Nobel Ödülü sahibi tarafından imzalandı.

Mektupta, "Netanyahu'yu 1200'den fazla İsraillinin ve diğerlerinin öldürülmesine, 4 bin 500'den fazlasının yaralanmasına ve 130'dan fazlası halen Hamas tarafından esir tutulan 230'dan fazla insanın kaçırılmasına yol açan koşulların yaratılmasından birinci derecede sorumlu tutuyoruz. Kurbanların kanı Netanyahu'nun ellerinde," denildi.

Netanyahu'nun popülaritesi, başbakan olarak altıncı dönemine başladığı bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce düşüşe geçmişti. Muhalifleri, daha önce Netanyahu'yu yargı reformu çabaları nedeniyle anayasal bir krizi tetiklemek ve ülkeyi bölmekle suçlamıştı.