Hariri: Ben ve Canbolat hedefteyiz

img
Hariri: Ben ve Canbolat hedefteyiz YDH

SAAF-el-Mustakbel Partisi lideri Sadeddin Hariri, bir sonraki terör hedefinin kendisiyle Velid Canbolat




SAAF-el-Mustakbel Partisi lideri Sadeddin Hariri, bir sonraki terör hedefinin kendisiyle Velid Canbolat olduğunu söyledi.

 

Lübnan’da iktidardaki partinin lideri Sadeddin Hariri, Mısır’ın el-Ehram gazetesine verdiği demeçte Lübnan’daki yeni terör listesinde bir sonraki hedefin kendisiyle Dürzi lider Velid Canbolat olduğunu açıkladı.

 

Babası Refik Hariri’nin öldürülmesinden de doğrudan Suriye’yi sorumlu tutan Sadeddin Hariri, Lübnan hükümetinin Refik Hariri cinayetiyle ilgili uluslar arası mahkeme kurulmasını öngören yasasının Cumhurbaşkanı Emil Lahud tarafından 15 gün içinde onaylanması gerektiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Emil Lahud, hükümetteki son istifalardan sonra mevcut bakanlar kurulunun yasal meşruiyeti bulunmadığını ve aldığı kararların da yasa dışı olduğunu belirtiyor.

 

Cumhurbaşkanının hariri cinayetiyle ilgili uluslar arası mahkeme kurulmasına dair hükümet kararını onaylamaması durumunda anayasada yer alan bir maddeye göre söz konusu kararın parlamento genel kuruluna götürülüp orada onaylatılabileceğini belirtti.

 

Erken seçimden değil, sokakların mevcut durumundan dolayı özgür bir rekabet ortamının oluşamamasından ve güvenlik durumundan endişeli olduklarını belirten Hariri, Pier Cemayel’den sonra da terör saldırılarının olabileceğini ifade ederek “durum tehlikeli, terörler devam edecek şu an ben ve Canbolat listedeyiz” diye konuştu.