Amerika ve İngiltere’den Yemen’e kapsamlı saldırı
Amerika ve Birleşik Krallık rejimi, İsrail’e abluka uygulayan Yemen’e kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi.
YDH- Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, Amerika ve İngiliz rejimlerinin liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’e yaptığı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.
General Yahya Seri, Amerika ve İngiltere savaş uçakları tarafından son 48 saat içerisinde bombalanan yerleri şöyle açıkladı:
Başkent Sanaa’ya 13 saldırı,
Hudeyde iline 9 saldırı,
Taiz iline 11 saldırı,
Beyda iline 7 saldırı,
Hacce liine 7 saldırı,
Saada iline 1 saldırı.
Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, Yemen’in dini, ahlaki ve insani sorumluluğu gereği Gazze’deki Filistin halkını desteklemeye devam edeceğini vurguladı ve Amerikan ve İngiliz rejimlerinin yaptığı bu saldırının da cevapsız ve cezasız kalmayacağını söyledi.
Amerikan rejiminin Batı Asya’daki işgal ve saldırılarından sorumlu olan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM, Yemen’e yaptıkları saldırıya Avustralya, Bahreyn, Kanada, Danimarka, Hollanda ve Yeni Zelanda’nın desteğinde Amerikan ve İngiliz uçaklarının katıldığını açıkladı.
CENTCOM’dan yapılan açıklamada dün gece saat 23.30’da başlayan saldırılarda 36 hedefin bombalandığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Yemen, Suudilerden toprak talep ediyor
19 Ağustos 2026
Sanaa'daki Yemen hükümetinden Türkiye ve Pakistan'a çağrı
18 Ağustos 2026
Sanaa hükümetine bağlı Yemen güçleri Muha açıklarında Suudi gemisini v…
18 Ağustos 2026

