Yerleşimciler Netanyahu'nun ofisinin önünde uyudu

img
Yerleşimciler Netanyahu'nun ofisinin önünde uyudu YDH

İsrail medyası, Gazze sınırına yakın yerleşim birimlerinin başkanlarının protesto amacıyla Netanyahu'nun ofisinin önünde uyuduklarını gösteren bir fotoğraf yayımladı.




YDH- İsrail medyası, Gazze'deki İsrail yerleşimlerinin yerel yönetim konseyi başkanlarını koltuklarda uyurken gösteren bir fotoğraf yayımladı. Haberlerde bu yetkililerin protesto amacıyla geceyi Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ofisinin dışında geçirdikleri belirtildi.

Haberde ayrıca, "Başbakan halkımıza evlerine dönmenin güvenli olduğunu açıkça söyleyene kadar buradan ayrılmaya hazır değiliz" ifadelerine yer verildi.

Dün İsrail medyasında, Gazze'deki yerleşimcilerin İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'e bir mektup göndererek, "tehdit ortadan kalkmadıkça" savaş bölgesine dönmek istemediklerini bildirdiklerine dair haberler yer almıştı.

Mektup gönderilen yerleşim yerleri arasında "Hanita, Şomera, Natoa, Zarait ve Ştula"nın da olduğu açıklandı.

‘Gazze Mektup Forumu’ üyeleri, ‘Mektup Konseyi’ başkanları ile Başbakanlık Ofisi Başkanı arasındaki toplantı öncesinde Smotrich'e protesto mektupları gönderdi.

7 Ekim'de İsrail hükümetinin kendilerini “terk ettiklerini" dile getiren yerleşimciler mektuplarında şunu vurguladılar: “Biz savaş bölgesine dönmeye hazır değiliz ve tehdit ortadan kalkmadıkça bunu yapmayacağız."

Yerleşimciler ayrıca, "isteyenlerin yıl sonuna kadar tahliye planına devam etmelerine izin verilmesini" talep ettiler.

İsrail rejimi sadece Gazze Şeridi’ndeki yerleşimcilerle sorun yaşamıyor.

Ocak ayı sonunda Israel Hayom gazetesinde yer alan bir haberde, yerlerini terk eden kuzeydeki yerleşimcilerin, İsrail Ordusu’nun ve Kabine’nin geri dönüş önerilerine uymayı reddettikleri bildirilmişti.

İsrail medyası, 7 Ekim'den bu yana Hizbullah'ın füzelerinden yaklaşık 512 yerleşimci konutunun ve binasının zarar gördüğünü ve hasarın boyutunun kısmi yıkımdan tamamen yıkıma kadar değiştiğini açıklamıştı.

İsrail medyası, tüm bölgelerdeki yerleşimciler arasındaki genel havanın kötü yönde değiştiğine dikkat çekiyor.