İsrailli general: Ordu fena halde başarısız oldu

img
İsrailli general: Ordu fena halde başarısız oldu YDH

İsrail ordusunda görevli subay, verdiği röportajda, "İsrail'deki insanlar, Ortadoğu'nun en güçlü ordusunun nasıl bu kadar başarısız olduğunu anlayamıyor" dedi.




YDH: İsrail ordusundaki Yedek Tümgeneral Yitzhak Brik, bir televizyona verdiği röportajda, "İsrail'deki insanlar, Ortadoğu'nun en güçlü ordusunun nasıl bu kadar başarısız olduğunu anlayamıyor" dedi.

Brik, ordunun imajını zayıflatmaya yönelik bir komplo veya ihanetin varlığına dair söylenenlerin doğru olmadığına dikkat çekti.

Yitzhak Brik, “Ordu 40 yıldır kötü kültür yüzünden yıprandı, bir komplo ya da ihanet yüzünden değil” ifadelerini kullandı.

Emekli general, savaş bölgesinden çok sayıda savaş muhabirinin aktardığı haberlerin "tam olarak gerçek olmadığını" vurguladı.

Brik, “Eğer bölgesel savaş bu şekilde devam etseydi İsrail’in işleyiş kapasitesi olmazdı” dedi.

Yitzhak Brik, yaptığı açıklamada, ordunun İsrail’i koruyamayacağını ve İsrail’in en büyük başarısızlıklarını sırtında taşıyan liderlerinin bunu anlamadığını belirtti.

“Başarısızlık istisnai bir olay değil, yıllar içinde biriken bir süreçti.” diyen Brik şöyle devam etti: “Başarısızlığın sorumlusu, bugün İsrail güvenlik ve askeri aygıtının başında bulunanlardır ve yetenekleri zayıf olduğundan yeni bir ordu kuramazlar."

Uzmanlar, Brik’in açıklamalarının, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in, yeni Orta Doğu turuyla aynı zamana denk gelmesine dikkat çekiyorlar.

Blinken'in, Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması karşılığında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurmaya yönelik bir ateşkes önerisini ilerletmeyi amaçladığı söyleniyor.

Ayrıca, Aksa Tufanı operasyonunun 122. gününe girmesiyle birlikte, bunun Blinken'in bölgedeki beşinci turu olması dikkat çekiyor.