İsrail medyası: Sinvar’ın etkisizleştirilmesi taktik bir başarı olacaktır

img
İsrail medyası: Sinvar’ın etkisizleştirilmesi taktik bir başarı olacaktır YDH

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail rejimi başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant, Yahya Sinvar’ın yakalanmasına az kaldığını söylüyor.




YDH- Virtual Jerusalem sitesinde yer alan habere göre, İsrail rejimi başbakanı Benjamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant Hamas’ın 24 müfrezesinden 18’ini etkisiz hale getirdiklerini ve artık Hamas’ın dörtte bir kapasite ile savaştığını ileri sürüyorlar.

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın hem sembolik hem de operasyonel öneme sahip olduğunun vurgulandığı haberde, Sinvar’ın yakalanmasının veya öldürülmesinin İsrail rejimi için taktik bir başarı olduğu söyleniyor.

Netanyahu, Hamas’ı tasfiye etmeye ve bir sonraki aşamaya geçmeye yakın olduklarını iddia ederken, Sinvar’ın yakalanmasının “yıllar değil aylar” içinde gerçekleşeceğini söylüyor.

Sinvar’ın yokluğu Hamas’ı bitirir mi?

Bölgedeki direniş hareketlerini yakından izleyen uzmanlar Hamas’ın siyasi ve askeri yapılanmasının 20 yıl önceki halinden bir hayli uzak olduğunu belirtiyorlar.

Uzmanlara göre, Hamas artık bir direniş hareketi olmaktan düzenli ordu haline gelmeye başlayan ve hem siyasi hem askeri kadrolarını biri diğerinin yerini alabilecek şekilde organize edebilen bir güce dönüşmüş halde.

İsrail medyasının da Gazze’de ele geçirilen belge ve bilgilerin Hamas’ın sıralı bir liderlik ve komutanlığa sahip olduğu tezini doğruladığına dair haberlere yer verdiği biliniyor.

İsrail medyasının farklı kesimlerinde yer verilen haberleri değerlendiren uzmanlar hükümete yakın kanalların aktardığı bilgilerle muhaliflerin ve bağımsız kaynakların aktardığı bilgilerin örtüşmediğini dile getiriyor. 

7 Ekim 2023 günü gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu ile İsrail rejiminin kontrolündeki Filistin topraklarında büyük bir harekat gerçekleştiren Hamas’ın bu operasyonu Yahya Sinvar’ın koordinasyonuyla başardığına inanılıyor.