İsrail turizmi çöküşte

img
İsrail turizmi çöküşte YDH

İsrail rejimi istatistiklerine göre bölgeye gelen turist sayısında büyük düşüş var.




YDH- 7 Ekim 2023’te gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu’nun ardından başlayan ve halen devam eden savaş sebebiyle işgal altındaki Filistin topraklarına gelen turist sayısında büyük bir düşüş görülüyor.

İsrail rejimi İstatistik Bürosu Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılı Ocak ayında bölgeye gelen turist sayısı 271.000 iken, bu rakam 2024 yılı Ocak ayında 59.000’e düşmüş halde.

İsrail rejimi istatistik kurumu, El-Al, Arkia ve Israir havayolu şirketlerinin çalışmalarını sürdürmesine rağmen birçok uluslararası havayolu şirketinin İsrail’i ulaşım listesinden çıkardığını ve buraya uçuş yapmadığını  da vurguluyor.

İsrail rejimi turizmi canlandırmak için yeni önlemler alsa da daha önceleri turizm merkezi olarak bilinen bölgeleri artık kimse ziyaret etmiyor.

Shekel’in değeri Hizbullah’a bağlı

İsrail rejiminin para birimi Shekel’in 7 Ekim 2023 sonrası düşüşü kademeli olarak devam ederken, Hizbullah ile yapılması umulan bir ateşkesin Shekel’in değerinde artışa yol açtığı görülüyor.

Amerikan Başkanı Joe Biden’ın özel temsilcisi Amos Hochstein’ın Hizbullah ile İsrail rejimi arasında geçici ateşkes sağlama ihtimali Shekel’in az da olsa değer kazanmasını sağlamış halde.

Filistin direnişine destek amacıyla 8 Ekim 2023 tarihinde İsrail rejimine karşı operasyonlara başlayan Hizbullah, Gazze’ye yönelik saldırı durmadan kendi operasyonlarını durdumayacağını ve bu hususta başka bir seçenek de olmadığını ısrarla vurguluyor.