The Economist'e göre ABD İran’ı neden caydıramıyor?

img
The Economist'e göre ABD İran’ı neden caydıramıyor? YDH

İngiliz The Economist dergisi, ABD’nin İran’ı caydırma konusundaki yetersizliğinin sebeplerini ele alan bir dosya yayımladı.




YDH- The Economist dergisinde yayımlanan “İran’ı korkutmak neden bu kadar zor?” başlıklı haberinde İran topraklarına yapılacak herhangi bir saldırının, İran'ı daha da cesaretlendireceğini öne sürdü.

Haberde İran topraklarına yapılacak bir saldırının Tahran’ı olası saldırıları caydırmak için nükleer silah geliştirme fikrine yöneltebileceği belirtildi.  

Economist’in haberine göre, Amerika'nın İran'ı caydırmadaki başarısızlığı, Ortadoğu stratejisindeki birliklerini bölgede tutarken, aynı zamanda çekilme arzusunu dile getirerek tutarsız davranmasından kaynaklanıyor.

Amerika’nın bir hafta önce yaptığı hava saldırılarının yahut bölgeye uçak gemileri ve uzun menzilli bombardıman uçakları konuşlandırılmasının işe yaramayacağını öne süren dergi, Amerikalıların da İranlıların da ABD'nin İran'ı doğrudan vuramayacağına inandığını ifade etti. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bile İran'ı doğrudan vurmaya cesaret edemediğini belirten dergi, bölgedeki ABD müttefiklerinin de Suriye ve Yemen’deki yenilgilerden sonra ABD’nin gücüne artık güvenmediğini yazdı.

Dergiye göre Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, ABD’nin ortaklarını koruyamayacağını anladı ve İran'la ilişkilerini ilerletmenin yollarını aradı. 

 



Makaleler

Güncel