Suudiler Yemen’le gerilimi düşürmeye çalışıyor

img
Suudiler Yemen’le gerilimi düşürmeye çalışıyor YDH

Suudi Arabistan, Yemen’deki gerilimin düşürülmesi amacıyla uluslararası bir toplantı düzenledi.




YDH- Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılan ve Yemen’deki gerilimin düşürülmesini amaçlayan uluslararası toplantıya BM’nin Yemen elçisi Hans Grudenberg ile BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin büyükelçileri de katıldı.

Grudenberg toplantıda bölgesel düzeyde gerilimin düşürülmesi ihtiyacının ele alındığını belirterek, Kızıldeniz’deki gerilimin azaltılması için Sanaa hükümetinin şartlarına da atıfta bulundu.

Sanaa merkezli Yemen Ulusal Kurtuluş hükümeti, İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları devam ettikçe İsrail’e yük götüren gemilerin Kızıldeniz’den geçişine izin vermeyeceğini vurguluyor. Bölgedeki deniz taşımacılığının normale dönmesi için İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmasını şart koşuyor. 

Grudenberg ayrıca Yemen genelinde ateşkesin sağlanması ve hayat şartlarının iyileştirilmesinin yollarının görüşüldüğünü belirtti.

Öte yandan el-Meyadin muhabiri, Yemen'in kuzeyindeki Saada vilayeti ve Hudeyde bölgesini hedef alan yeni bir Amerikan-İngiliz saldırısının gerçekleştiğini; ancak bu saldırıların önemli bir hasara yol açmadığını bildirdi.

Yemen’deki Sanaa hükümetine bağlı Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri Yemen’e yönelik saldırılar sürdükçe Kızıldeniz ve Arap Denizi’ndeki tüm Amerikan ve İngiliz gemilerinin Yemen ordusu için meşru hedefler olduğunu söyledi.



Makaleler

Güncel