Soykırım Ekseni’nden Yemen’e saldırı

img
Soykırım Ekseni’nden Yemen’e saldırı YDH

Amerika ve Birleşik Krallık rejimleri Uluslararası Adalet Divanı tarafından soykırım yaptığı suçlamasıyla hakkında tedbir kararı alınan İsrail rejimine destek için Yemen’e saldırdı.




YDH- Yerel kaynaklar, bugün çok sayıda savaş uçağının Yemen semalarında uçtuğunu bildirdi.

Yemen’in el-Mesire televizyonu da Amerika ve Birleşik Krallık rejimlerine ait savaş uçaklarının Hudeyde ilinin el-Kesib ve el-Cebane bölgelerini bombaladığını bildirdi.

El Mesire televizyonu ayrıca Dreyhimi ilinin Taif ilçesinin de bombalandığını bildirdi.

Amerikan rejiminin Batı Asya’daki askeri saldırılarını ve işgallerini yöneten Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, dün de Yemen’in 7 bölgesine saldırı yaptıklarını açıklamıştı.

Amerika ve İngiliz rejimine ait savaş uçaklarının bugünkü saldırısından sonra açıklama yapan Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, “Bu saldırılar, Yemen’in Gazze’ye destek görevini yerine getirmesini aksatmayacak” dedi.

Daha önce sadece İsrail’e yük götüren gemileri hedef alan Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, Amerikan ve İngiliz rejimlerinin saldırılar başlatması üzerine bu ülkelere ait gemileri de hedef almaya başladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti yetkilileri, İsrail rejiminin Gazze’ye saldırıları devam ettikçe ve Gazze halkı abluka altında kaldıkça Yemen’in de İsrail rejimine abluka uygulayacağını ve oraya yük götüren gemilerin Kızıldeniz’den geçişine izin vermeyeceğini ifade ediyor.

 



Makaleler

Güncel