ABD istihbaratı: İsrail hedeflerinden uzakta

img
ABD istihbaratı: İsrail hedeflerinden uzakta YDH

ABD istihbarat yetkililerinin Kongre üyelerine, İsrail ordusunun Hamas’ı yok etme kabiliyetinin “şüpheli” olduğunu söylediği bildirildi.




YDH- Amerikan The New York Times gazetesi, Amerikan istihbarat yetkililerinin bu hafta ABD Kongre üyelerini İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırmaya yakın olmadığı konusunda bilgilendirdiğini belirtti.

Gazeteye göre, söz konusu yetkililer, Hamas’ı ortadan kaldırmanın gerçekçi bir hedef olup olmadığı konusunda şüphelerini dile getirdiler.

Gazete ayrıca, yetkililerin, öldürülen Hamas savaşçılarının sayısına ilişkin İsrail ordusunun kesin tahminlerde bulunmaktan kaçındığını söylediğini aktardı.

Amerikan The Hill gazetesi de ocak ayının son haftasında yayımladığı bir haberde,  Gazze’deki savaşın üzerinden 100 günden fazla bir süre geçmesine rağmen İsrail’in, Hamas’ı yenilgiye uğratmak için yürüttüğü savaşın başarıdan uzak olduğunu yazmıştı.

The Hill, İsrail’in savaş için zorlama hedefler açıklamaya devam ettiğini ve ödediği ağır bedele rağmen bunları değiştirmediğini belirtmişti.

Pazar günü Amerikan Associated Press haber ajansı, Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketinin sahip olduğu esneklik ve dinamizme vurgu yaparak, “Hamas, İsrail'in çekildiği bölgelerde yeniden ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca Gazze Şeridi'nde polis görevlendirdi ve bazı sivil çalışanlara maaş ödedi” ifadelerine yer vermişti.

Associated Press, kimliğini açıklamayan bir Hamas yetkilisinin şu sözlerini aktarmıştı: "Hamas hükümetine bağlı polisin geri dönüşü, İsrail tarafından yok edilen şehirde düzeni yeniden sağlama girişimini temsil ediyor."