NBC: İsrail'in Refah saldırısı ABD'yle ihtilafı derinleştirdi

img
NBC: İsrail'in Refah saldırısı ABD'yle ihtilafı derinleştirdi YDH

NBC News, İsrail'in Refah kentine saldırı başlatma planının, rejimin ABD ile yaşadığı anlaşmazlığı derinleştirdiğini öne sürdü.




YDH - Amerikan NBC News kanalı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde, Mısır sınırında bulunan Refah kentine yönelik saldırılarını genişletme niyetinin ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile Tel Aviv arasındaki anlaşmazlıkları derinleştirdiğini bildirdi.

Kanala konuşan ismi belirtilmeyen bir Amerikalı yetkili, Washington'un İsrail'in saldırıyı, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek Refah'a sığınan bir milyondan fazla siviller arasında can kaybı yaşanmasını önleyecek şekilde yürütmeye henüz hazır olmadığına inandığını söyledi.

Daha önce Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, rejimin Refah kentine yönelik olası saldırılarından duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Guterres, bu durumun halihazırda vahim olan insani durumu daha da kötüleştireceğine ve tüm bölge için olumsuz sonuçlar doğuracağına dikkat çekmişti.

Öte yandan İsrail rejiminin, Gazze'nin güneyinde 'tampon bölge' oluşturmak amacıyla bina yıkımlarına başladığı aktarılmıştı.



Makaleler

Güncel