İşgal rejimi, kredi notunu düşüren Moody's'i düşman ilan etti

img
İşgal rejimi, kredi notunu düşüren Moody's'i düşman ilan etti YDH

İşgal rejiminin ırkçı Maliye Bakanı Smotrich, Moody's'in ülkenin kredi notunu düşürmesinin 'siyasi' bir karar olduğunu ve 'hiçbir ciddi iktisadi argüman içermediğini' savundu.




YDH - İsrail'in ırkçı ve aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in ülkenin kredi notunu negatif görünümle 'A2'ye düşürme kararını 'siyasi' olarak nitelendirdi.

Walla portalının görüşlerine yer verdiği Smotrich, "Moody's'in notu düşürme açıklaması hiçbir ciddi iktisadi argüman içermiyor," ifadelerini kullandı.

Smotrich, "Bu tamamen İsrail'in sürdürülebilirliğinin güvenliğine ve haklılığına olan güven eksikliğini yansıtan, kötümser ve mesnetsiz bir jeopolitik dünya görüşüne dayanan siyasi bir manifestodur," dedi.

Dün Moody's İsrail rejiminin yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu negatif görünümle 'A1'den 'A2'ye düşürmüştü.

Kuruluşun mesajında söz konusu kararın Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar nedeniyle İsrail'de güvenliğin zayıflaması ve Lübnan sınırında Hizbullah güçleri devam eden çatışmanın tırmanma riski nedeniyle alındığı kaydedilmişti.



Makaleler

Güncel