İsrailli işgalciler: Hizbullah ile İsrail ordusu arasında kaldık

img
İsrailli işgalciler: Hizbullah ile İsrail ordusu arasında kaldık YDH

Lübnan Hizbullah’ı işgal altındaki Filistin’in kuzeyine yönelik operasyonlarını yoğunlaştırırken, işgalci yerleşimciler İsrail ordusunun güven vermediğini söylüyor.




YDH- Filistinli İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023’te gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu’nun hemen ardından, Filistin halkına destek olmak için operasyonlara başlayan Lübnan Hizbullahı’nın işgal rejimine verdiği zararın giderek arttığı belirtiliyor.

Ynetnews sitesinde yer alan habere göre, yakın zamana kadar daha küçük çapta hasar oluşturan füzeler kullanan Lübnan Hizbullahı bir süredir ağır savaş başlıkları taşıyan Burkan ve Felak-1 füzelerini ateşliyor.

Haberde, Lübnan Hizbullahı’nın operasyonları neticesinde 500’den fazla evin hasar gördüğünün tespit edildiği ancak bunların büyük çoğunluğunun küçük çaplı olduğu söyleniyor.

Hizbullah’ın saldırılarından etkilenen kuzey bölgesindeki işgalci bir İsrailli, saldırılar sürerken evleri tamir etmenin zor olduğunu, Hizbullah’ın Litani nehrinin ötesine çekilmesinin de durumu düzeltmeyeceğini  zira Hizbullah’ın elindeki füze kapasitesinin bu çekilmeyi anlamsız kıldığını söylüyor.

Yukarı Celile Bölge Konseyi Başkanı Giora Zaltz ise, durumun iyi olmadığını, halkın çok büyük kısmının kuzey bölgesini terk ettiğini ve kendilerinin hükümet ile ordudan iki taleplerinin olduğunu vurguluyor.

Zaltz’a göre bölgedeki okulların en azından 2025 eğitim yılında açılması için gerekenin yapılması ile, ordunun varlığını arttırması ve kendilerini Hizbullah ile İsrail ordusu arasında, ateş altında bırakmaması önem arz ediyor.

Zaltz, bölgeyi terk etmeyen sakinlerin kendilerini iki ateş arasında kalmış hissettiklerini ve Hizbullah’ın doğrudan roket atışlarının büyük tehlike oluşturduğunu, bundan ayrı olarak, Hizbullah savaşçılarının sınırı geçerek yerleşimlere sızmasından korktuklarını, hükümet ve ordunun bu tehlikeyi uzaklaştırması gerektiğini söylüyor.

8 Ekim 2023 tarihinde savaşa dahil olan Lübnan Hizbullahı büyük oranda askeri bölgeleri hedef alırken, İsrail rejimi ordusunun Lübnan’daki sivillere saldırması halinde misilleme olarak işgalci yerleşimcilerin mahallelerine operasyon düzenliyor.

Lübnan Hizbullahı’nın Filistin halkına destek için dahil olduğu savaşta bugüne kadar 190’a yakın şehit verdiği biliniyor.

Hizbullah kayıplarını düzenli olarak açıklarken, İsrail rejimi askeri zaiyatı sıkı bir şekilde sansürlemeye devam ediyor.



Makaleler

Güncel