Mısır, İsrail'in Refah operasyonuna göz yummaya hazır

img
Mısır, İsrail'in Refah operasyonuna göz yummaya hazır YDH

El-Arabiya el-Cedid’e göre, Mısır, İsrail’in Refah operasyonuna “üstü kapalı bir şekilde” onay vermeye hazır görünüyor.




YDH- Merkezi Londra’da bulunan el-Arabiya el-Cedid gazetesi, İsrail Ordu Radyosu’nun aktardığı bilgilere dayanarak, Refah’a saldırı konusunda bir iddiada bulundu.

Gazeteye göre, Mısırlı yetkililer, İsrail'e, Filistinliler Sina Yarımadası'na yerleştirilmediği sürece Refah'ta yapılacak bir kara operasyonuna itiraz etmeyeceklerini bildirdi.

İbrani basını da Kahire’nin, Filistinlilerin Mısır’a akın etmesi halinde, yeni bir militanlığın ortaya çıkabileceğini belirterek, bu konudaki endişelerini İsrail ile paylaştığını duyurdu.

Mısır ve İsrail arasında geçen görüşmeleri değerlendiren el-Arabiya el-Cedid gazetesi, “Gazzelilerin ülkeye doğru yerlerinden edilmesine yol açmayan her türlü saldırının, Mısır tarafından üstü kapalı bir şekilde kabul edileceğini” savundu.

Bu arada, Wall Street Journal gazetesi daha önce yayımladığı bir haberde, Filistinlilerin Sina Çölü’ne yollanması durumunda, Mısır'ın, 1978 Camp David Anlaşmalarını askıya almayı düşündüğünü bildirmişti.

İsrail Ordu Radyosu ise Mısır’ın, Tel Aviv’e gönderdiği mesajda, bu haberleri reddettiğini açıkladı.

İbrani medyasına göre, Kahire, on yıllardır süren Mısır-İsrail anlaşmasının hiçbir tehdit altında olmadığını bildirdi.

Mısır’ın, Refah sınırının kendi tarafını beton ve dikenli tellerle güçlendirdiği yönündeki son haberleri yalanladığı da aktarıldı.

Ayrıca, Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın, Refah'a yönelik saldırıya yeşil ışık yaktığı yönündeki iddiaları reddettiği belirtildi.

 



Makaleler

Güncel