Almanya: Gazze'nin toparlanması için 'Marshall Planı' gerekiyor
İsrail'e giden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, işgal rejiminin saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin toparlanması için bir 'Marshall Planına' ihtiyaç olduğunu öne sürdü.
YDH - Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze Şeridi'nin ekonomik olarak toparlanması için 'bir tür Marshall Planına' ihtiyaç olduğunu söyledi.
İsrail'e yaptığı ziyarette basın toplantısı düzenleyen Baerbock, Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısında bulunarak "Bu, rehinelerin serbest bırakılması ve daha fazla insani yardımın ulaştırılması için bir fırsat penceresi açacaktır," dedi.
Savaşan taraflara Katar ve Mısır'ın ateşkes ve daha fazla esirin serbest bırakılması teklifini kabul etmeleri çağrısında bulunan Dışişleri Bakanı, işgal rejiminin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası saldırısının insani bir felaket olacağını yineledi.
Diğer yandan Baerbock, yardım ve tıbbi malzemelerin artırılması için daha fazla sınır kapısının açılması gerektiğini söyledi.
Bakan, "BM personeli de yardım dağıtmaya devam edebilmek için güvenlik garantisine sahip olmalı" diyerek 'Gazze Şeridi'nin ekonomik olarak toparlanması için bir tür Marshall Planı'na ihtiyaç olduğuna' dikkat çekti.
Bunun da ancak uluslararası düzeyde gerçekleştirilebileceğini belirten Baerbock, çözüm için bir Filistin devletinin kurulması için güvenlik garantileri, işleyen bir yönetim ve Gazze'nin yeniden inşasının gerekli olduğunu savundu.
İlgili Haberler
Trump’tan İsrail’e yardımı durdurma çıkışı
04 Kasım 2026 11:07
İsrail ordusunun bombaları kendi esirlerini öldürdü
03 Kasım 2026 18:40
Barak: Netanyahu iktidarını korumak için İran’la yeni savaş çıkarabili…
03 Kasım 2026 09:34
Netanyahu karşıtları Eisenkot’ta birleşti, koalisyon hesabı dağınık
03 Kasım 2026 07:51
