Almanya: Gazze'nin toparlanması için 'Marshall Planı' gerekiyor

img
Almanya: Gazze'nin toparlanması için 'Marshall Planı' gerekiyor YDH

İsrail'e giden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, işgal rejiminin saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin toparlanması için bir 'Marshall Planına' ihtiyaç olduğunu öne sürdü.




YDH - Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze Şeridi'nin ekonomik olarak toparlanması için 'bir tür Marshall Planına' ihtiyaç olduğunu söyledi.

İsrail'e yaptığı ziyarette basın toplantısı düzenleyen Baerbock, Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısında bulunarak "Bu, rehinelerin serbest bırakılması ve daha fazla insani yardımın ulaştırılması için bir fırsat penceresi açacaktır," dedi.

Savaşan taraflara Katar ve Mısır'ın ateşkes ve daha fazla esirin serbest bırakılması teklifini kabul etmeleri çağrısında bulunan Dışişleri Bakanı, işgal rejiminin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası saldırısının insani bir felaket olacağını yineledi.

Diğer yandan Baerbock, yardım ve tıbbi malzemelerin artırılması için daha fazla sınır kapısının açılması gerektiğini söyledi.

Bakan, "BM personeli de yardım dağıtmaya devam edebilmek için güvenlik garantisine sahip olmalı" diyerek 'Gazze Şeridi'nin ekonomik olarak toparlanması için bir tür Marshall Planı'na ihtiyaç olduğuna' dikkat çekti.

Bunun da ancak uluslararası düzeyde gerçekleştirilebileceğini belirten Baerbock, çözüm için bir Filistin devletinin kurulması için güvenlik garantileri, işleyen bir yönetim ve Gazze'nin yeniden inşasının gerekli olduğunu savundu.



Makaleler

Güncel