Hizbullah: İsrail her saldırısına misliyle karşılık alacak

img
Hizbullah: İsrail her saldırısına misliyle karşılık alacak YDH

Hizbullah, İsrail rejiminin dün 15 Lübnanlı sivilin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırısına tepki gösterdi.




YDH- El-Ahd’ın haberine göre İsrail rejiminin dünkü saldırısından sonra açıklamada bulunan Hizbullah’ın Lübnan Parlamentosundaki milletvekillerinden Hasan Fadlullah, İsrail rejiminin her saldırısına misliyle cevap alacağını söyledi.

Hizbullah milletvekili Hasan Fadullah: “Bizim savaşın bedelini ödediğimiz doğrudur; ancak eğer sorumluluklarımızdan vazgeçersek daha ağır ve daha büyük bir bedel ödeyeceğiz” dedi.

Hizbullah’ın kutsal bir dava için savaşta ağır bedeller ödediğini belirten Hasan Fadlullah, “Lübnan, saldırıya uğradı ve bizim düşmana karşı koymaktan ve her mekanda direniş göstermekten başka bir aracımız yok” diye konuştu.

Hizbullah milletvekili Hasan Fadlullah, İsrail rejiminin dün 20’den fazla Lübnanlı sivilin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıya misliyle karşılık verileceğini söyledi.

Lübnan’daki birçok çevre Hizbullah’ı Gazze savaşına destek vererek, Lübnan’ı İsrail’in hedefi haline getirmekle suçluyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, önceki gün yaptığı konuşmasında “Bizim Lübnan cephesinde Gazze direnişini desteklemek için yaptıklarımız, vatani bir sorumluluktur.

Kim bizi kapsamlı savaşla tehdit ederse, biz de onu kapsamlı savaşla tehdit edeceğiz ve kim Lübnan'daki direnişin bir an bile korku veya şaşkınlık hissettiğini düşünüyorsa ciddi şekilde yanılıyor ve hesaplarını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Bugünkü direniş, her türlü çatışma ortamında düşmanla savaşa her zamankinden daha kararlı ve daha güçlüdür.” demişti.