Amerika, korktuğu Yemen silahıyla ilk deneyimini açıkladı

img
Amerika, korktuğu Yemen silahıyla ilk deneyimini açıkladı YDH

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemenlilere ait bir insansız denizaltıyı vurduklarını iddia etti.




YDH- Yemen’in İsrail rejimine uyguladığı ablukayı kırmak için USS Eisenhower uçak gemisi ile çok sayıda savaş gemisini Aden Körfezi’ne gönderen Amerikan rejimi, Yemenlilerle yaptıkları savaşa dair yeni veriler açıkladı.

Amerikan rejimi, USS Eisenhower'ın amiral gemisi olduğu ‘Taşıyıcı Saldırı Grubu-2’ adlı bir savaş filosunu Fars Körfezi’nden Aden Körfezi’ne göndermişti.

Amerikan rejiminin Batı Asya bölgesindeki askeri saldırılarından ve işgallerinden sorumlu olan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna ait bir insansız denizaltıyı vurduğunu ifade etti.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada Yemen ordusu tarafından kullanılan üç adet seyir füzesi ile bir adet uzaktan yönlendirilebilen insansız denizaltıyı vurdukları açıklandı.

CNN International kanalı, Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki operasyonlarında ilk kez insansız denizaltılar kullanmaya başladığına dikkat çekti ve bunun Ensarullah Haraketi’nin yeni stratejisi olduğunu belirtti.

Amerikan rejiminin askeri yetkilileri daha önce de Yemenlilerin insansız denizaltılar kullanmaya başlamasının bölgedeki Amerikan donanması için çok büyük bir tehdit oluşturduğunu açıklamıştı. 

‘Taşıyıcı Saldırı Grubu-2’nin (Carrier Strnike Group-2) komutanı Marc Miguez, Yemen’in insansız denizaltılarının çok büyük bir tehdit oluşturduğunu söylemişti.

 Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı, daha önce İran’ın Yemen’e gönderdiği silah yüklü bir gemiye el koyduklarını açıklamış ve gemide orta menzilli balistik füze bileşenleri, patlayıcılar, insansız denizaltı ve İHA parçaları ile iletişim ekipmanı ve askeri ağlar, güdümlü anti-zırh füze rampaları ve diğer askeri bileşenleri içeren 200'den fazla kargo bulunduğunu belirtmişti.