İran’dan Amerikan rejimine ikiyüzlülük suçlaması

img
İran’dan Amerikan rejimine ikiyüzlülük suçlaması YDH

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerikan rejimini Gazze savaşı konusunda ikiyüzlü davranmakla suçladı.




YDH- Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail rejiminin ilan ettiği hedeflerden hiçbirine ulaşamadığını, bu nedenle tehditler savurmaya devam ettiğini söyledi.

Amerika’nın Gazze savaşı konusundaki tutumunu da eleştiren İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’yi bir yandan ateşkesten söz ederken, diğer yandan İsrail rejimini Refah'a saldırmaya teşvik ettiğini söyledi.

Amerikan Başkanı Joe Biden, İsrail rejiminin Refah kentine yapacağını açıkladığı saldırıya karşı çıkmamış, saldırı öncesinde kentte yaşayan 1.4 milyon siville ilgili plan hazırlanmasını istemişti.

Beyaz Saray’dan Refah kentindeki yaklaşık bir buçuk milyon sivilin güvenliği konusunda hassasiyet bildiren açıklamalarına rağmen The Wall Street Journal gazetesi, Amerikan rejiminin Refah’a saldırı hazırlıkları yapan İsrail’e acil bir bomba ve füze sevkiyatı yapmaya hazırlandığını bildirdi.

İran Dışişleri bakanı Abdullahiyan, Gazze’de ateşkes konusunda Hamas'ın soykırımı durdurmak, insani ablukayı kaldırmak, esir değişimi ve Gazze'yi yeniden inşa etmek için kapsamlı bir plan sunduğunu söyledi ve Gazze ve Refah halkına yönelik herhangi bir askeri eylemin sonuçları konusunda direniş liderleri tarafından yapılan uyarılara dikkat çekti.

Ülkesinin Gazze savaşı konusundaki tutumunu hatırlatan Abdullahiyan, İran'ın, bölgenin güvenliğini ve Filistin halkının haklarını garanti altına alacak her türlü Filistin çözümünü güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi.



Makaleler

Güncel