Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’den Lübnan konusunu BM’ye taşıma tehdidi

img
Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’den Lübnan konusunu BM’ye taşıma tehdidi YDH

SAAF-Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’ün Lübnan konusunda BM Güvenlik Konseyi’ni devreye




SAAF-Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’ün Lübnan konusunda BM Güvenlik Konseyi’ni devreye sokmak için bir karar tasarısı hazırlığında olduğu bildirildi.

 

Lübnan’da yayınlanan ed-Diyar gazetesi, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’den oluşan Arap ekseninin Lübnan bunalımını uluslar arası bir mesele haline getirme tehdidinde bulunduğunu yazdı.

 

Söz konusu üç Arap ülkesinin benzeri görülmemiş bir şekilde Fuad Sinyore hükümetine destek verdiğini yazan gazete, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in, Lübnan’daki siyasi muhalefetin, hükümete yönelik baskıyı arttırması durumunda konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne taşımakla tehdit ettiğini belirtti.

 

Öte yandan Fransız televizyonları da Hüsnü Mübarek’in dün BM Güvenlik Konseyi’ni olağanüstü toplantıya çağırmak üzere Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’la bir görüşme yaptığını duyurdu.

 

Ed-Diyar gazetesi ayrıca Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’ün Lübnan konusundaki müdahalelerini arttırdıkları bir sırada Sadeddin Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisinin de başta el-Hurub, Beyrut ve Trablus olmak üzere Lübnan’ın birçok yerinde mezhebi tahrikler içeren bildiriler dağıttığını yazdı.