İsrailli bakan: Rehineler çok da önemli değil

img
İsrailli bakan: Rehineler çok da önemli değil YDH

İsrail rejiminin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich HAMAS’ın elindeki rehinelerin dönüşü çok da önemli değil, dedi.




YDH- Haaretz sitesinde yer alan habere göre, İsrail rejiminin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Pazartesi günü yaptığı açıklamada, rehinelerin serbest bırakılması için İsrail rejimi hükümetine çağrı yapanları muhatap alarak, HAMAS’ın elindeki rehinelerin dönüşü savaşın en önemli amacı değil, dedi.

Konuşmasında, rehinelerin dönüşü için ödenecek herhangi bir bedelin “yanlış ve sorumsuzca” olacağını dile getiren Bezalel, çözümün daha fazla askeri baskı kurmakta olduğunu savundu.

Öte yandan, İsrail rejimi Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar da bir buçuk milyon Gazzeli'nin sığındığı Refah’a yapılacak bir saldırının rehinelerin hepsinin kurtarılmasını sağlayacağını ileri sürüyor.

Bilindiği üzere 7 Ekim 2023’te gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu ile Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları asker, silahlı ve silahsız yerleşimcilerden oluşan yüzlerce kişiyi rehin alarak Gazze’ye götürmüştü.

HAMAS ile İsrail rejimi arasında yapılan kısa süreli bir ateşkes döneminde bu rehinelerden bir kısmı serbest bırakılırken, HAMAS süresiz bir ateşkes sağlanıp İsrail rejimi ordusunun Gazze’den çekilmesine kadar rehineler konusunda herhangi bir ilerleme sağlanamayacağını açıklamıştı.

HAMAS yakın zamanda yaptığı bir açıklama ile İsrail rejimi ordusunun saldırılarında birçok rehinenin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

İsrail rejimi hükümetini protesto eden rehinelerin aileleri ve yakınları ise rehinelerin hayatı açısından HAMAS’tan değil, İsrail rejiminden korktuklarını söylüyor.