İsrail rejiminin yaralı bir askeri daha öldü

img
İsrail rejiminin yaralı bir askeri daha öldü YDH

İsrail rejimi ordusu Han Yunus’ta girdiği çatışmada ağır yaralanan Maoz Morell’in (22) öldüğünü ve ölen asker sayısının 236’ya ulaştığını açıkladı.




YDH- Times of Israel sitesinde yer alan habere göre, İsrail rejimi ordusu ile HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları arasında 15 Şubat 2024’te Han Yunus’ta gerçekleşen şiddetli çatışmada ağır şekilde yaralanan Maoz Morell’in öldüğü açıklandı.

Söz konusu çatışmada İsrail rejimi ordusuna işgal altındaki Filistin’in Batı Şeria bölgesinden katılan Morell ile birlikte ikisi ağır sekizden fazla asker daha yaralanmış, Rotem Sahar Hadar isimli bir asker ise öldürülmüştü.

İsrail rejimi ordusu bu ölümle birlikte Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı günden bu yana ölen asker sayısının 236’ya ulaştığını söylüyor.

İsrail rejimi ordusunun çok sıkı bir sansür uygulaması sebebiyle zayiatın gerçek boyutu kesin olarak bilinmese de ordu dışındaki yetkililerin ve bazı kurum ve kuruluşların yaptığı açıklamalardan binlerce yaralı ve iki binin üzerinde ölü askerin olduğu tahmin ediliyor.

İsrailli bazı kaynaklar çatışmalarda çok büyük sayılarda askerin organ kaybına uğradığını ve bunların hayatlarının sonuna kadar sakat kalmaya mahkum olduklarını söylüyor.



Makaleler

Güncel