14 Martçılar Nebih Berri’den yardım istedi

img
14 Martçılar Nebih Berri’den yardım istedi YDH

SAAF-Lübnan hükümetinde çoğunlukta bulunan 14 Mart grubuna mensup parlamenterler Meclis




SAAF-Lübnan hükümetinde çoğunlukta bulunan 14 Mart grubuna mensup parlamenterler Meclis Başkanı Nebih Berri’yi ziyaret ederek kendisinden müzakereleri yeniden başlatmasını istedi.

 

Meclis Başkanı Berri’nin Beyrut’taki ofisinde gerçekleşen görüşmeye 14 Martçı parlamenterlerden Butros Harb, Velid Aido, Ekrem Şuheyb, Antuan Ganim ve Eili Aun katıldı.   

 

Görüşmeden sonra açıklamada bulunan 14 Martçı parlamenterler, ülkede yaşanan siyasi sorunun onurlu bir şekilde halledilmesi için Meclis Başkanı Berri ile görüştüklerini ifade ettiler.

 

“Lübnan’da galip veya mağlup yoktur, hiç kimse belli bir grubu ya da kesimi baskı altına alamaz” diyen parlamenterler, Lübnan’da herkesin birlikte ve barış içinde yaşamaya mahkum olduğunu söylediler.

 

Lübnan’daki birçok siyasi parti görüşmelerin yeniden başlamasını isterken, Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla ulusal birlik hükümeti ve seçim yasasının değiştirilmesi gündemiyle yapılan istişare toplantıları 14 Martçıların uzlaşmaz tutumları sebebiyle sonuç alınmadan sona ermişti.