Hizbullah, İsrail’in önemli fabrikalarından birini daha vurdu

img
Hizbullah, İsrail’in önemli fabrikalarından birini daha vurdu YDH

Hizbullah, İsrail rejiminin askeri ve ekonomik tesislerini vurmaya devam ediyor.




YDH- Londra’dan yayın yapan Rey el-Youm gazetesi, Lübnan’dan atılan bir füzenin İsrail’in en önemli fabrikalarından birini hizmet dışı bıraktığını bildirdi.

Haberde İbrani medyasından naklen Çarşamba günü, İsrail'in kuzeyindeki Metula kasabasındaki bir meyve paketleme fabrikasının, Hizbullah'ın güney Lübnan'dan ateşlediği güdümlü füze sonucu vurulduğu bildirildi. 

Ambalaj şirketinin CEO'su Kobi Katz, fabrikada durumun iyi olmadığını belirtti ve fabrikayı eski haline getiremediklerini söyledi. 

Kobi Katz, İsrail'e ve orduya meyve tedarik ettiğinden vazgeçilmez bir fabrika olarak kabul edilen Metula’daki tesisin İsrail'in en önemli fabrikalarından biri olduğuna dikkat çekti.

Hizbullah, Çarşamba günü, İsrail ordusuna karşı 10 operasyon gerçekleştirdiğini ve operasyonlarda rejim güçlerinin kayıplar verdiğini açıklamıştı. 

İsrail ordusu ise bugün, Lübnan'ın güneyindeki Mecdel Zoun kasabasın hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu Lübnanlı iki kadın hayatını kaybetti, 6 sivil de yaralandı. 

Hizbullah, İsrail saldırısına Kefer Yuval yerleşimini hedef alarak cevap verdi. 

İsrail Ordu Radyosu, Lübnan'dan Yukarı Celile'deki Kfar Yuval kasabasına bir tanksavar füzesi ateşlendiğini bildirdi.

İsrail Ordu Radyosu, rejimin uyguladığı sansüre riayet ederek Kefer Yuval'da vurulan evin hasar gördüğünü ancak can kaybı yaşanmadığını öne sürdü.

Hizbullah bugün İsrail’in Kiryat Şimona yerleşimindeki askeri üssünü de insansız uçaklarla vurdu. 

İsrail Ordu Radyosu, Kiryat Şimona'daki askeri üssün vurulduğunu da teyit etti; ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Hizbullah, daha önce de İsrail rejimi için hava savunma sistemleri üreten Rafael firmasının fabrikasını füzelerle vurmuştu.