ABD’li Kongre üyesi: Gazzedekilerin hepsini öldürmeliyiz

img
ABD’li Kongre üyesi: Gazzedekilerin hepsini öldürmeliyiz YDH

ABD’nin Tennessee eyaletinin Cumhuriyetçi Kongre üyesi Andy Ogles’ın, İsrail rejimi tarafından öldürülen Gazzeli çocuklara ilişkin açıklaması büyük tepki çekti.




YDH- ABD’li Kongre Üyesi Andy Ogles’ın, İsrail ordusunun Gazze’de hedef aldığı çocuklarla ilgili kullandığı sarf ettiği ifadeler tepkiyle karşılandı. Ogles, Gazze’de çocukların öldürülmesine tepki gösteren bir aktiviste “Hepsini öldürmemiz gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

Andy Ogles bu ifadeleri, Kongre koridorunda yürürken kendisine sorular yağdıran Filistin yanlısı aktivistlere yanıt olarak dile getirdi.

Ogles, "Parçalanmış çocuk cesetlerinin görüntülerini gördüm. Bu çocukları bombalayan benim vergi mükelleflerimin dolarlarıdır” diyen aktiviste, “Biliyor musun? Yani eğer kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaksa, hepsini öldürmeliyiz diye düşünüyorum” ifadesi ile karşılık verdi.

ABD’nin Tennessee eyaletinin Cumhuriyetçi Kongre üyesi olan Ogles’ın bu açıklaması, dünya çapında tepkiyle karşılandı.

Başta ‘X’ olmak üzere tüm sosyal medya platformlarında, Ogles’ın ifadelerine karşılık binlerce kınama paylaşımı yapıldı.

Amerikan Müslüman Danışma Konseyi “AMAC” da yayımladığı bildiride, Ogles’ın söz konusu ifadelerini sert şekilde kınadığını açıkladı. AMAC, Ogles’ın açıklamalarını, "Filistin halkının yok edilmesini savunmakla” eşdeğer bulduğunu vurguladı.

Ayrıca, İsrail'in ekim ayında Gazze'yi bombalamaya ve abluka altına almaya başlamasından bu yana Tennessee genelinde Müslüman karşıtı saldırılarda artış olduğuna dikkat çeken AMAC, buna daha fazla tahammül edemeyeceklerini bildirdi.

 



Makaleler

Güncel