İsrailli akademisyenler: İsrail Lübnan’a müdahale etmemeli

img
İsrailli akademisyenler: İsrail Lübnan’a müdahale etmemeli YDH

SAAF-İsrail’de yayınlanan Jarusalem Post gazetesi, Ortadoğu uzmanlarının görüşüne dayandırdığı




SAAF-İsrail’de yayınlanan Jarusalem Post gazetesi, Ortadoğu uzmanlarının görüşüne dayandırdığı haberinde Hizbullah’ın sonunda iç savaş yapmadan Lübnan’ı ele geçireceğini yazdı.

 

Hertzelia’daki Uluslar arası İlişkiler ve Küresel Araştırmalar Merkezi adlı düşünce kuruluşundan Jonathan Spire Hizbullah’ın destekçileri olan İran ve Suriye’nin Lübnan’da, Irak’ta olduğu gibi şiddete gerek duymadığını belirterek “Lübnan’da Şii, Sünni çatışmaları şiddete dayalı yöntemlere gerek kalmaksızın siyasi yollarla sona erdirilebilir. Bir tarafta ABD’nin, Fransa’nın, Suudi Arabistan’ın ve BM’nin desteğine sahip Fuad Sinyore, diğer tarafta da Suriye’nin, İran’ın ve Lübnan’daki Şiilerin desteğine sahip Hizbullah var. Şu an Ortadoğu üzerine oynanan bir satranca tanık oluyoruz” dedi.

 

Tel Aviv Üniversitesi Afrika ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi üyelerinden Eyal Zisser de Sinyore’nin iktidarda kalmak istediğini belirterek “Sinyore de Nasrullah büyük bir iç savaş bunalımından uzak durmak gerektiğini anladı. Çünkü hiç kimse iç savaş istememektedir” dedi ve İsrail’in Lübnan meselesine müdahale etmemesi gerektiğini; çünkü İsrail’in Sinyore’ye destek vermesi halinde bunun Hizbullah’ı güçlendireceğini belirtti.