Temsilciler Meclisi üyesi Gaetz: ABD, BM'den ayrılmalı

img
Temsilciler Meclisi üyesi Gaetz: ABD, BM'den ayrılmalı YDH

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Gaetz, ülkesinin Birleşmiş Milletler'den çekilmesi gerektiğini savundu.




,,YDH - ABD Temsilciler Meclisi'ni Cumhuriyetçi üyesi Matt Gaetz, Birleşmiş Milletler'e (BM) fon sağlamanın durdurulmasını, BM'den çekilmeyi ve birliğin merkezinin ABD topraklarından çıkarılmasını önerdi.

Florida eyaletindeki bir konferansta yaptığı açıklamada Gaetz, "Bütçemizden BM'ye sıfır para ayrılsın istiyorum. ABD BM'den ayrılmalı ve BM de ABD'den ayrılmalı," ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsrail rejimine yönelik aktif desteğiyle tanınan Gaetz, ayrıca ülkelerin 'İsraillilere saldıran ve onları öldüren bir kuruluşu' finanse etmeye son vermesi gerektiğini savundu.

Daha önce Batılı ülkelerin büyük kısmı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) yönelik finansmanı askıya almıştı.

UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini, 'İsrail'e yönelik saldırıya karıştığı' iddia edilen ajans çalışanlarının suçları kanıtlandığı takdirde yargılanacaklarını söylemiş, ancak Finlandiya, İngiltere, İtalya, Avustralya, Kanada, Almanya, İsveç, İtalya, Japonya, Avustralya, Kanada, Almanya, İsveç ve diğer bazı ülkeler örgüte fon sağlamayı durduracaklarını açıklamıştı.