İsrail Ukrayna'ya erken uyarı sistemi sağlayacak

img
İsrail Ukrayna'ya erken uyarı sistemi sağlayacak YDH

İsrail'in Birleşmiş Milletler büyükelçisi, İsrail'in Ukrayna'ya erken uyarı sistemleri sağlayacağını açıkladı.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan’ın, İsrail'in Ukrayna'ya füze ve insansız hava aracı saldırılarını tespit edebilecek erken uyarı sistemleri sağlayarak yardımcı olacağını bildirdi.

Erdan düzenlediği basın toplantısında "İsrail'in Ukrayna'ya füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşı erken uyarı sistemleri sağlamak için çalıştığını" açıkladı.

İsrail basınında Eylül 2022'de çıkan haberlerde İsrailli bir silah üreticisinin Polonya üzerinden Ukrayna'ya anti-İHA sistemleri tedarik ettiği belirtilmiş, silah firmasından bir kaynağa dayandırılan haberde satışların Tel Aviv'in Ukrayna'ya gelişmiş silahlar satmayı reddetmesini aşmak için Varşova üzerinden gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Haberde, Firmanın Polonya'ya silah sattığını İsrail Güvenlik Bakanlığı'na bildirdiği, ancak Polonya'nın bu silahları Rusya'ya karşı kullanması için Kiev'e verdiğini bilmiyormuş gibi davrandığı söylenmişti.

Anti-İHA sistemlerinin, kullanıcılarına insansız hava araçlarını durdurma ve etkisiz hale getirme imkanı sağladığını açıklayan el-Meyadin, "İleri savunma teknolojisi" olarak sınıflandırılan sistemlerin Kiev'e satışının onaylanmadığını, ancak Tel Aviv’in de anlaşmayı engellemeğe çalışmadığını kaydetti.

İsrail’in, Gazze ayrım duvarı, Filistin-Lübnan sınırları ve Filistin-Suriye sınırları çevresinde anti-drone sistemlerinden istifade ettiğini söyleyen uzmanlar, Azerbaycan’ın da İsrail'in anti-drone sistemlerini ithal eden ülkeler arasında yer aldığını ve bunları Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan'a karşı kullandığını belirtiyorlar.

Yine aynı yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri’nin dahi İsrail teknolojisini kullandığının altını çiziyorlar.

 



Makaleler

Güncel