Mısır’dan Nebih Berri'ye uyarı notu

img
Mısır’dan Nebih Berri'ye uyarı notu YDH

SAAF-Mısır büyükelçisi Hüseyin Darar’ın Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’ye Lübnan’ın geleceği




SAAF-Mısır büyükelçisi Hüseyin Darar’ın Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’ye Lübnan’ın geleceği ile ilgili tehdit mesajı verdiği bildirildi.

 

Hariri grubuna ait el-Mustakbel gazetesi, Mısır’ın Lübnan Büyükelçisi Hüseyin Darar’ın Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’ye “tehlike istihbaratı” verdiğini yazdı.

 

Mısır büyükelçisinin Meclis Başkanı Nebih Berri’ye Hüsnü Mübarek’ten bir mektup ilettiğini belirten gazete, Mübarek’in mektubunda Lübnan’ı tehdit eden tehlikeye ilişkin bir “tehlike istihbaratı” bulunduğunu yazdı.

 

Mısır büyükelçisinin birçok Lübnanlı yetkiliyle de görüştüğünü belirten gazete, Darar’ın Sadeddin Hariri ile görüşmesinde “dikkat edin, sorunun çözümü için hala fırsat var; taraflardan birinin herhangi bir hata yapması durumunda örneğini Lübnan’ı Irak’ta gördüğümüz tehlikeler bekliyor” dediğini yazdı.

 

Arabistan Kralı Abdullah da Lübnan hükümetine destek vermiş ve Lübnan’daki mevcut şartların ülkedeki siyasi kararları tehdit ettiğini belirtmişti.

 

Fuad Sinyore hükümetine destek veren Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün Lübnan’da yaşanan anlaşmazlığı BM Güvenlik Konseyi’ne taşıma yönünde bir çaba içerisinde olduğu belirtilmişti.