El-Kassam’dan İsrail tesislerine büyük saldırı

img
El-Kassam’dan İsrail tesislerine büyük saldırı YDH

Hamas'ın askeri kanadının İsrail askeri karargâhını hedef alan saldırısında yaralananlar olduğu İsrail basınında yer alan haberlerle doğrulandı.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Lübnan'daki birimi bu sabah, el-Celil bölgesindeki iki İsrail askeri üssünü Grad tipi topçu roketleri ile hedef aldı.

El-Kassam, savaşçılarının Güney Lübnan'dan üslere toplam 40 Grad tipi roket fırlattığını söyledi. Hedef alınan yerler, 769. Bölge Birlikleri'nin Kiryat Şimona’daki "Camp Gibor" adlı karargâhı ve Beyt Hillel yakınlarındaki "Matar" Kışlası.

El-Kassam tarafından yapılan açıklamada, operasyonların İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik katliamlarına ve Beyrut'un güney banliyösünde liderlere yönelik suikastlara yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Sosyal medyada dolaşan fotoğraflarda bir roketin Kiryat Şimona’daki bir binaya çarpması dikkat çekerken, İsrail güçleri roketin çarpması sonucu oluşan hasarı incelemek üzere olay yerine geldi.

Ayrıca, İsrail medya kuruluşları, İsrail ordusunun Özel Taktik Kurtarma Birimi 669'a ait helikopterlerin işgal altındaki Hayfa'daki Rambam Hastanesi yakınlarına indiğini ve saldırıya uğrayan yerlerden yaralılar taşıdığını bildirdi.

El-Kassam Tugayları savaşçıları, 2 Ocak'ta Beyrut'un güney banliyösünde Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı ve Direniş lideri Şeyh Salih el-Aruri ve diğer altı lider ve savaşçının öldürülmesine cevaben ikinci kez roket fırlatma operasyonu düzenledi.

İlk tepki 16 Ocak'ta el-Kassam savaşçılarının Güney Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzey kıyısındaki Liman’da bulunan bir İsrail askeri üssüne 20 roket fırlatmasıyla gerçekleşmişti.

Lübnan'daki İslami Direniş Hizbullah da sadece el-Aruri'nin hayatını kaybetmesine yol açmakla kalmayıp aynı zamanda Beyrut'un Güney banliyösünün güvenliğini de ihlal eden saldırıya karşılık verilmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Hizbullah savaşçıları 6 Ocak sabahı "Meron" Hava Trafik Kontrol Üssü’ne toplam 62 güdümlü füze ve roket fırlatarak karşılık vermişti. Casus yazılım ve radar sistemi ekipmanlarına ciddi hasar veren saldırı, üssün 48 yıldır işgal altında tutulan Filistin topraklarının en yüksek noktasında yer alması nedeniyle üst düzey bir operasyon olarak nitelendirilmişti.



Makaleler

Güncel