İsrail'de Lübnan sınırında savaşa hazırlık için stok yapılması çağrısı

img
İsrail'de Lübnan sınırında savaşa hazırlık için stok yapılması çağrısı YDH

İsrail makamları, Lübnan sınırında yaşanabilecek olası bir savaş için sınır yerleşimlerinde yaşayanlara 'stok yapmaları' çağrısında bulundu.




YDH - İsrail Adalet Bakanlığı, çalışanlarıyla paylaştığı son bildirisinde elektrik jeneratörleri de dahil olmak üzere ekipman ve malların tavsiye edilen satın alma listesini yayımladı.

Haaretz gazetesinin haberine göre çalışanlarını olası bir 'elektrik kesintisi senaryosuna' karşı uyaran Bakanlık, Lübnan direnişine karşı olası bir savaşta elektrik kesintilerini önlemek için kişisel elektrik jeneratörleri satın almalarını tavsiye etti.

İsrailli yetkililer ve medya kuruluşları, işgal güçlerinin Lübnan'a geniş çaplı bir saldırı başlatması halinde yerleşim yerlerinde geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanacağı senaryosunu kaçınılmaz bir gerçek olarak ele alıyor.

Lübnan Hizbullah'ının saldırılarının, işgal altındaki Filistin'in elektrik şebekesi ve jeneratörleri de dahil olmak üzere birçok hayati sektörü hedef alması bekleniyor.

Bakanlık, ayrıntılı olarak 'kuzeyde yaşanacak bir savaşın İsraillilerin yüzde 60'ının elektriğinin kesilmesine yol açabileceğini' öngörüyor.

Bakanlık, aynı zamanda yerleşimcileri antiepileptik ilaçlar, çöp torbaları, güç bankaları, küçük gaz brülörleri, yiyecek ve su almaya çağırdı.

Haaretz, söz konusu hazırlıkların yerleşimcilere en az 3 bin şekele (840 dolar) mal olacağını, daha iyi paketler arayan diğerlerinin ise bunu yapmak için birden fazla maaş harcaması gerekeceğini belirtti.

Gazete, özellikle 2023'ün son çeyreğinde binlerce kişinin işini kaybetmesi ve on binlerce İsrailli yedek askerin geçen yıl 7 Ekim'den bu yana masraflarını karşılamak için aldıkları kredilerin artması nedeniyle yerleşimcilerin bu tür faturaları karşılamakta zorlanacağını da ekledi.



Makaleler

Güncel