Netanyahu'yu kaygılandıran Washington ziyareti

img
Netanyahu'yu kaygılandıran Washington ziyareti YDH

İsrail savaş kabinesinin üyesi ve Netanyahu'nun rakibi olan Gantz, hükümetten habersiz Washington'a ziyarette bulunacak.




YDH - İsrail'de savaş kabinesinin üyeleri arasında yer alan Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu ile koordine etmeden bir dizi toplantı için pazar günü Washington'a seyahat etmeye hazırlanıyor.

Söz konusu ziyaret, esir takası anlaşması çabalarının bir süredir devam ettiği ve Amerikan yönetiminin Netanyahu'nun savaştaki tutumuna karşı sabrının tükenmekte olduğuna dair haberlerin ve İtamar Ben Gvir ve Bezalel Smotriç gibi hükümet üyeleri tarafından engellendiğine dair iddiaların gündemde olduğu dönemde gerçekleşiyor.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre başbakanlık, haberden duyduğu öfkeyi dile getirdi ve Gantz'ın 'her bakanın seyahat planının onaylanması da dahil olmak üzere seyahatini önceden başbakan ile koordine etmesini gerektiren' hükümet düzenlemelerine aykırı hareket ettiğini bildirdi.

Netanyahu'nun ekibine göre "Başbakan, Bakan Gantz'a İsrail devletinin tek bir başbakanı olduğunu açıklamıştı." Gantz'ın Washington'dan Londra'ya geçmesi bekleniyor.

Bu hafta başında Başkan Joe Biden, İsrail'in uzun vadede hayatta kalabilmesi için Filistinlilerle barışı sürdürmesi gerektiğini söylemişti.

NBC News'te canlı yayın programına katılan Biden, ülkenin 'son derece muhafazakar hükümetinin' uluslararası desteği kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

Biden, "İsrail, ülkelerin büyük çoğunluğunun ezici desteğini aldı. Sahip oldukları bu son derece muhafazakar hükümetle ve (Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar) Ben-Gvir ve diğerleriyle böyle devam ederse, dünyanın dört bir yanından gelen desteği kaybedecekler ve bu İsrail'in çıkarına değil," demişti.



Makaleler

Güncel