İsrail Refah'ta mülteci çadırını bombaladı

img
İsrail Refah'ta mülteci çadırını bombaladı YDH

İsrail güçleri Refah'ta bir hastane yakınında mülteciler tarafından kurulan ve içinde onlarca yerinden edilmiş insanın bulunduğu bir çadırı bombaladı.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail güçleri bugün Refah'taki Emirati Hastanesi yakınlarında yerinden edilmiş Filistinlilerin kurduğu bir çadırı bombalayarak birçok kişinin ölümüne ve bir o kadarının da yaralanmasına neden oldu.

Çadırın bir İsrail savaş uçağı tarafından bombalanması sonucu büyük bir yıkım meydana gelirken, yaralı sayısı da henüz tespit edilemedi.

Yaralı sayısı açıklanmazken, ilk belirlemelere göre, ölü sayısı 10 olarak açıklandı.

İsrail’in saldırılar düzenlediği Refah şu anda 1,4 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinliye ev sahipliği yapıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının 148. gününde Gazze Sağlık Bakanlığı bölgedeki ailelere yönelik 10 katliam gerçekleştirildiğini bildirdi.

İsrail’in ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye ulaşmasını engellemesi nedeniyle bazı kurbanların hâlâ enkaz altında ve yollarda mahsur kaldığı açıklandı.

İsrail’in saldırıları sonucu, 7 Ekim'inden bu yana toplam 30 bin 320 kişi hayatını kaybederken ve 71 bin 533 kişi de yaralandığı bildirildi.

Bundan birkaç gün önce de İsrail askerlerinin Gazze Şehri yakınlarında gıda yardımı bekleyen kalabalık bir gruba ateş açması sonucu 100'ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetmiş ve 750’den fazla kişi de yaralanmıştı. 

Bu katliamı örtbas etmeye çalışan İsrail rejimi ise ölenlerin çoğunun gıda yardımı için “yaşanan kaotik izdihamda ezildiğini” ve askerlerinin sadece “kalabalık tarafından tetiklenip ateş ettiklerini” iddia etmişti.

Buna rağmen, Haaretz gazetesinde Amos Harel imzasıyla yer bulan makalede ise perşembe günü Gazze'nin kuzeyinde İsrail rejimi tarafından gerçekleştirilen katliamın ateşkes çabaları açısından geniş kapsamlı sonuçları olacağını ve başka cephelerde de öfkeye yol açabileceği değerlendirmesi yapılmıştı.



Makaleler

Güncel