İsrail ordusunda istifa dalgası

img
İsrail ordusunda istifa dalgası YDH

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin ekibindeki çok sayıda kişinin istifa ettiği bildirildi.




YDH- Lübnan merkezli internet gazetesi el-Neşra'nın İsrail Kanal 14’den aktardığı habere göre, Gazze Şeridi'nde devam eden savaşa rağmen İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari'nin ekibinde, aralarında iki numaralı isim ve diğer subayların da bulunduğu çok sayıda yetkili istifa etti.

İsrail Kanal 14’de yer alan haberde, “Sözcü Hagari’nin ekibindeki iki numaralı isim Moran Katz ile bilgi sistemindeki çok sayıda yetkili, Gazze'deki savaş gerekçesiyle istifalarını sundu.” denildi.

el-Neşra, istifa edenler arasında İsrail Ordusunun Yabancı Basın Sözcüsü Richard Hecht’in de olduğunu bildirirken, üç kadın yetkilinin de operasyonel ve kişisel konuların iyi gitmediğini ve kariyer basamaklarında ilerleyemediklerini iddia ederek istifa ettiğini açıkladı.

Haberde, ordu sözcüsü Hagari'nin birtakım siyasi partilere bağlı olan bazı eski genelkurmay başkanları ile ilişkilerinin birçok soru işaretine ve bakanlık içinde bir kargaşaya yol açtığı kaydedildi.

el-Neşra, Gazze Şeridi'nde devam eden savaş sırasında emekliye ayrılanların sayısının anormal olduğunu belirtti.

Yetkililer son aylarda İsrail medyasında, İsrail'deki siyasiler ile İsrail ordusu arasında, hükümetin savaşı yönetmesi ve Gazze Şeridi'ndeki savaş sonrası plan konusunda derin anlaşmazlıklar olduğuna dair haberlerin çok sık yer almaya başladığına dikkat çekiyorlar.  



Makaleler

Güncel