Fadlullah:Şiilerle Sünniler arasında hiçbir sorun yok

img
Fadlullah:Şiilerle Sünniler arasında hiçbir sorun yok YDH

SAAF-Lübnan’ın önde gelen dini mercilerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Lübnan’da Şiilerle




SAAF-Lübnan’ın önde gelen dini mercilerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Lübnan’da Şiilerle Sünniler arasında bir sorun bulunmadığını sorunun Direniş’e karşı ABD liderliğindeki uluslar arası desiselerden kaynaklandığını belirtti.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine bir demeç veren Allame Fadlullah, Lübnan’da kısmen bir siyasi kamplaşma olmakla birlikte ülkede bir iç savaş riskinin bulunmadığını belirtti.

 

Lübnanlı Şiilerin Mercii Allame Fadlullah, daha önce yaşanan iç savaşa da değinerek, Lübnan’da daha önce yaşanan iç savaşın da Lübnan içindeki kesimlerin birbiriyle sorunlarından değil dönemin ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’in Lübnan’daki Filistinli grupları temizleme politikasından kaynaklandığını belirtti.

 

Uluslar arası ve bölgesel güçlerin bu aşamada Lübnan’da bir iç savaş olmasını istemediklerini belirten Allame Fadlullah, “çünkü herkes biliyor ki Lübnan’da yaşanacak istikrarsızlık tüm uluslar arası alanda karışıklığa sebep olacaktır” dedi.

 

“Lübnan’da İsrail’e karşı zafer kazanan Direniş’i yok etmeye çalışan ABD liderliğinde bir uluslar arası desise söz konusudur” diyen Allame Fadlullah, Lübnan’daki bazı dini yetkililerin (Sünni Müftü Muhammed Reşid Kabani ile Maruni Piskoposu Nasrullah Butros Safir) açıklamalarını da eleştirerek “bazı kişiler asıl vazifelerini bırakmış kendi çıkarlarının peşine düşmüş ve nihayet siyasetçilerin memuru haline gelmiştir”  dedi.

 

ABD’nin Hizbullah’ın askeri alandaki zaferini önlemeye çalıştığı gibi şimdi de siyasi alandaki zaferini önlemeye çaba gösterdiğini belirten Allame Fadlullah, “bugün Lübnan’da yaşanan sorun Şiilerle Sünniler arasındaki bir sorun değildir. Şiilerle Sünniler arasında hiçbir sorun bulunmamaktadır. Bazı siyasetçiler, kendi siyasi konumlarını güçlendirmek için meseleye mezhebi bir yön vermeye çalışmakta, mezhebi taassupları kendi siyasi programları doğrultusunda tahrik etmeye çalışmaktadır, asıl sorun budur” diye konuştu.

 

Müslümanları birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet eden Allame Fadlullah, “Müslümanlar şunu bilmelidir ki İslam, ABD’nin kendisine ve tüm dünyaya karşı yarattığı sorunlarla yüz yüzedir. Çünkü ABD’nin terörizm karşıtı sloganlarının tümü İslam’ı hedef almaktadır” dedi.