Sad Hariri’den İran ve Suriye’ye suçlama
SAAF-Lübnan’da hükümette çoğunlukta bulunan el-Mustakbel Partisi lideri Sad Hariri, ülkede
SAAF-Lübnan’da hükümette çoğunlukta bulunan el-Mustakbel Partisi lideri Sad Hariri, ülkede yaşanan siyasi bunalımdan İran ve Suriye’yi sorumlu tuttu.
Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Hariri, ülkede yaşanan siyasi bunalımı hükümetin meşruiyetine yönelik bir darbe diye niteleyerek bu bunalımdan İran ve Suriye’nin sorumlu olduğunu söyledi.
“Lübnan’da yaşanan bunalımın temelinde İran gözetiminde uygulanan Suriye planları bulunmaktadır” diyen Hariri, Hizbullah’ın gücünü Lübnanlılara karşı kullanması durumunda kendilerinin ve tüm Lübnanlıların desteğini kaybedeceğini ve mezhep kışkırtıcılığı yapacağını belirterek “bundan doğacak sonuçlar konusunda herkesi uyarıyorum” dedi.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade eden Hariri, “iç çatışmaları ve fitneleri önleyebilmek için ellerimizi Seyyid Hasan Nasrullah’a uzatıyoruz” diye konuştu.
Sorunun çözümü konusunda diyalogdan başka bir yol bulunmadığını belirten Hariri yapılan gösterileri bir fitne olarak niteledi ve “öncelikle Hizbullah’ın sorumlu olduğu fitnenin yatıştırılması, sonra da Nebih Berri’nin siyasi grupları diyaloga çağırması gerekir” dedi.
İlgili Haberler
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
Hizbullah'tan Ali Tahir cephesiyle ilgili ilk resmi açıklama
20 Eylül 2026 23:50
Hizbullah: Direniş cephesi hâlâ önemli güç kozlarına sahip
20 Eylül 2026 14:41
